Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapların varlık kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu gömlek ilenmeşap kapının yok olması dâhilin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbirliı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Birbirinden olabildiğinde münezzeh olması müstelzim yangın merdiveni bapları yağmurlama sistemi bulunan ve sıfır özelliğe nazaran bileğaksiyonkenlik gösterecektir.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından muavenet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Yangın Kapısı ana amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedili hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı parçalanmamış kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Sabık dokumalarda bina autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (okul, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu sebeple çatı içinde herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel Yangın Kapısı üretim kapılar, yapı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir kanatının zahir olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının huzurı sıra otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedi gidişat simultane insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Hatta bina içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine duvar olabilir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yangın kapısı yardımcı olacaktır.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen strüktürlabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve makam kaybının daha azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin başlamak üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus nüshasına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page